Erik Fals

Elektriker lærling Aalborg - Praktiske informationer og vilkår

Skal du vær elektriker lærling i Aalborg? Står du overfor et af livets store beslutninger i forhold til hvilken sti du overvejer at skulle gå ned ad, men har måske et lille øje til elektrikerverdenen, og derfor er interesseret i at udvide din viden inden for hvad man kan som lærling. Så følg med videre her.

Først og fremmest kan vi, hos Erik Fals A/S, blot starte med at sætte de basale rammer op for dig, som kunne være interesseret i et læreforløb. 

Som lærling i et elektrikerfirma er du igang med en elektrikeruddannelse, hvor du blandt andet lærer at føre strøm til lys i bygninger mm. Derudover vil du også lære, hvordan man reparerer og skifter ledninger og stikkontakter. 

Krav om at få en elektriker lærling Aalborg 

For at et elektrikerfirma kan tage en studerende ind i deres virksomhed, så er det et krav, at virksomheden har indsendt en ansøgning, om at kunne blive godkendt som et oplæringssted for deres eventuel kommende lærlinge. Godkendelsen indebærer, at selve virksomheden må indgå en aftale med det pågældende uddannelsessted, om at have deres elever som lærlinge i det enkelte firma. 

Find også Siedle dørtelefon, elektriker Aalborg eller Belysning Aalborg her. 

Vi har også lavet arbejde for Plus bolig

Antal arbejdstimer som elektriker lærling Aalborg

I forhold til hvor mange timer man må, eller rettere sagt skal, have i sit læreforløb, er der ikke nogen forskel på, om man er ansat på almindeligvis eller som lærling. Det vil altså sige, at som elektriker lærling Aalborg skal man have en arbejdsuge på 37 timer. Dette er et krav for at have gennemført sit lærlingeforløb i forbindelse med uddannelsen. 

Vilkår som elektriker lærling

Som elektriker lærling i et elektrikerfirma i Aalborg må man ikke arbejde alene på et værksted, hvis man er under 18 år. Der skal være en person, der holder opsyn, som er minimum 18 år og har øje på udførslen af arbejdet. 

Er du yderligere nysgerrig på elektrikeruddannelsen kan du læse mere her. 

FAQ

Hvad tjener en elektriker lærling? 
For lærlingen på erhvervsuddannelsen, så ligger startlønnen mellem 9.500 og 12.500 kr. Om måneden. I takt med at elektriker lærlinge får mere erfaring og viden inden for området, så stiger deres løn også. 

Hvor lang tid tager det at blive elektriker?
Det tager mellem 4 og 4,5 år at gennemføre uddannelsen som elektriker. I denne periode vil du skulle igennem et grundforløb, tre hovedforløb, praktikforløb, hvor du er lærling, og tilslut en svendeprøve. 

Hvor meget fravær må man have som elektriker lærling? 
Som elektriker lærling følges de almindelige regler indenfor sygefravær. Dette betyder at en elev har ret til løn under en eventuel sygdomsperiode. Derudover kan en forlængelse af uddannelsen komme på tale, hvis fraværsprocenten kommer over 10%. 

Hvad kan en elektriker lærling få lov til at lave i sit læreforløb? 
En elektriker lærling vil blandt andet arbejde med at lave strøm til lys, samt reparere ledninger og skifte stikkontakter med de tilhørende ledninger.